Dance Tour 2021: Vilken färg har min känsla?

En av tre danser av och med studenter i Danspedagogik på SKH. Dance tour 2021 direktströmmades på SKH:s webbplats 14 April 2021.

Vilken färg har min känsla?

Av Denise Mantovani, Gerd Holgersson, Josefin Bergenwall, Martin Lagos-Kuusk, och Nikita Orstam.

Projektet vänder sig till barn i åldern 5-8 år och utgår ifrån temat känslor. Barnen kommer bjudas in till att på ett interaktivt sätt delta genom musik, berättande och rörelser/dans. Projektet består av en föreställning på 30 minuter och i samband med denna en workshop på 30-60 minuter.

Syftet är att undersöka hur barn hanterar känslor och hjälpa dem till en fördjupad förståelse av känslor. Vi vill genom projektet skapa en plats för barn att interagera med varandra och utforska hur känslor kan uttryckas genom dans och rörelse, musik och ljus, form och färg.
Barn känner mycket och agerar ofta ut sina känslor, även om de på ett intellektuellt plan inte förstår vad och varför de gör som de gör. De agerar med nyfikenhet och lekfullhet, utan så mycket censurerande och konsekvenstänkande. Vanligt är också att barn blir frustrerade och arga utan att kunna kontrollera sig.

Vi menar att det är det viktigt för barn i alla åldrar att kunna uttrycka och prata om känslor, både för sin egen skull och för samspelet och relationerna inom barngruppen. Genom projektet tar vi oss an detta tema utifrån våra kunskaper inom kropp, rörelse och pedagogik.

Läs mer på SKH:s webbplats

Relaterade filer

I denna video

Fakta

År:
2021
Tags:
2021 dance tour danspedagogik idp vilken färg har min känsla
 
SKH

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, danspedagogik, film, media, opera, scenkonst och skådespeleri. Högskolan har cirka 500 studenter och 200 medarbetare.

Stockholm University of the Arts (SKH) provides education and conducts research in the fields of circus, dance, dance pedagogy, film, media, opera, performing arts and acting. The university has about 500 students and 200 employees.

Kontakt

Stockholms konstnärliga högskola
Box 24045
104 50 Stockholm

Besöks- och leveransadress:
Valhallavägen 189, 115 53 Stockholm

Telefon: 08-49 400 000

E-post: info@uniarts.se

Fler kontaktuppgifter