Kristus Cowboys

Nadia Ben Belgacem nominerades till Ikarospriset som årets berättare med produktionen Aldrig som dom. Samma dokumentär nominerades också till Susanne Björkmanstipendiet.

Nadia har en trygghet i sitt sätt som skapar stort förtroende hos dem hon intervjuar. Hennes arbete genomsyras av noggrannhet såväl i intervjusituationen, i det tydliga språket, som i bearbetning. Nadia har ett sätt att organisera och lyfta människor. Med skarpt öra och skarp blick kan hon orientera sig i andras material och idéer, vilket märktes tydligt under utbildningens producentkurs. Nadia har hörts i Sveriges Radio P:s Tendens, Barnen, sommarserien Paradox samt P Dokumentär. 

Tove Palén nominerades till Ikarospriset som årets berättare 2013. Hon nominerades för Prinsen av Gamla Stan - en dokumentär som är karakteristisk för Toves berättar- stil. Genom att delta i det som händer mejslar hon fram detaljer, djup och kontraster i de miljöer hon befinner sig i. Frågor, kommentarer och upplevelser blandas. Tove har inget alter ego, gränsen mellan hennes berättarjag och personlighet är fin. Vi känner av Toves temperament såväl i programmens tempo som i berättartext och i mötet med intervjupersoner.

Tove har hållit en tät kontakt med såväl Sveriges Radio som produktionsbolag under utbildningen och fått kunskaper och intryck från många håll. Under sitt arbete på produktionsbolaget Filt med programmet Stil utvecklade hon ett eget och starkt formspråk. Det fortsatte hon med på produktionsbolaget Tredje Statsmakten där hon jobbade med SR-programmet Medierna. Där utforskade hon det journalistiska fältet och experimenterade med att föra in ett humoristiskt berättande element.

Relaterade filer

I denna video

Fakta

År:
2013
Tags:
2013 producent:nadia ben belgacem producent:tove palen radiodokumentär
 
SKH

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, danspedagogik, film, media, opera, scenkonst och skådespeleri. Högskolan har cirka 500 studenter och 200 medarbetare.

Stockholm University of the Arts (SKH) provides education and conducts research in the fields of circus, dance, dance pedagogy, film, media, opera, performing arts and acting. The university has about 500 students and 200 employees.

Kontakt

Stockholms konstnärliga högskola
Box 24045
104 50 Stockholm

Besöks- och leveransadress:
Valhallavägen 189, 115 53 Stockholm

Telefon: 08-49 400 000

E-post: info@uniarts.se

Fler kontaktuppgifter