Michael Thalheimer - A Conversation

Den 10 oktober hade institutionen för skådespeleri bjudit in den tyske regissören Michael Thalheimer för att tala om sitt arbete med skådespelaren! Han ställer krav på sina skådespelare från första repetitionstillfället som vi inte är vana vid i Sverige. Med sig har han skådespelare ur ensemblen att samtala med. Michael Thalheimer repeterar just nu Georg Büchners Woyzeck på Dramaten, på samma scen där han några år tidigare satte upp Kasimir och Karoline av Ödön von Horváth.

Michael Thalheimer är känd för sin reducerade minimalism, för sin vilja att plocka bort allt överflödigt för att synliggöra kärnan i berättelsen för publiken. Kasimir och Karoline beskriver han som en modern klassiker om livets hoppfulla hopplöshet.

- Skådespelare måste betala cash – de kan inte spela och betala med kreditkort, säger Michael Thalheimer om skådespelarnas spelstil.

Relaterade filer

I denna video

Fakta

År:
2013
Tags:
2013 michael thalheimer panel samtal scen
 
SKH

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera, scenkonst och skådespeleri. SKH består av DOCH Dans och Cirkushögskolan, Operahögskolan och Stockholms dramatiska högskola och har totalt cirka 500 studenter och 200 medarbetare.

Kontakt

Stockholms konstnärliga högskola
Box 24045
104 50 Stockholm

Besöks- och leveransadress:
Linnégatan 87, 115 23 Stockholm

Telefon: 08-49 400 000

E-post: info@uniarts.se

Fler kontaktuppgifter